Förarintyg för fritidsbåt

  • 20 dec 2022

Torshälla Segelsällskap och Segelsällskapet Svearna bjuder in medlemmar till utbildningen Förarintyg för fritidsbåt. Start 15 januari, 2023.

Det här är utbildningen för dig som vill ta förarintyg och få kunskaper för att känna dig tryggare ute på våra vatten. Du lär dig bland annat navigation och sjömanskap. Inga förkunskaper krävs. Detta är grundutbildningen, som krävs om du senare även vill gå vidare och ta kustskepparintyg.

Utbildningen genomförs som en lärgrupp där vi tillsammans går igenom ett digitalt material framtaget av Svenska seglarförbundet.

ANMÄLAN TILL LÄRGRUPPEN: https://simplesignup.se/private_event/200110/2e09806cc8

Om du är över 20 år köper du själv en inloggning till materialet här: https://www.sisuforlag.se/produkt/forarintyg-for-fritidsbat-digital-artikel/

Ordinarie pris är 995 kr, som medlemmar i klubbar anslutna till SSF får vi 245 kr rabatt. Du får rabattkoden i bekräftelsemailet när du anmält dig här på Simplesignup.

Vi träffas 15 januari och ytterligare tre söndagar, kl 17-19.30, i Assemblins lokaler på Fabriksgatan 7, Eskilstuna. 

Du behöver ha tillgång till ett övningssjökort och navigationsbestick (se länk i bekräftelsemail från Simplesignup). Ingen ytterligare kurslitteratur utöver det digitala materialet behövs.

Våra juniorer, 13-20 år, får delta kostnadsfritt. För dem gör ungdomssektionen en gemensam beställning av det digitala materialet. Observera att du måste uppge ungdomens hela personnummer vid anmälan i Simplesignup, för att klubben ska få bidrag.

Efter avslutad utbildning kommer vi att bjuda in en auktoriserad förhörsförrättare för de som vill skriva provet. Kostnad för provet är 625 kr.

Välkommen att kontakta ungdom@torshallasegelsallskap.se om du har några frågor.