Ungdom & seglarskola

Jolle & seglarskola

Jolle / Seglarskola 2023 

Välkommen att segla jolle i Torshälla, utanför Eskilstuna. Vi håller till på jollebasen Mälby. Torshälla Segelsällskap driver ungdomsverksamhet tillsammans med Segelsällskapet Svearna. 

Klubbarna har Optimistjollar och C55:or att låna för dig som inte har en egen båt. Den utrustning som du behöver ta med dig om du vill prova på segling är flytväst och regnkläder. På fötterna kan du ha gummistövlar, om det är varmt i vattnet går det även bra med sandaler eller gympaskor, men var beredd på att bli blöt om fötterna. Tänk på att det ofta är kallare på sjön än på land. Mössa och vantar behövs oftast på våren och hösten. Vantar i neopren är bra, men en billigare variant är vanliga fingervantar med diskhandskar över.

Sommarseglarskola och seglarläger 2023

Torshälla Segelsällskap arrangerar tillsammans med Segelsällskapet Svearna seglarskola dagtid i Mälby 12-16 juni och seglarläger på Lövskär 18-22 juni .

Upptakt Mälby

Seglingsträningen i Mälby startar måndagen den 8 maj, 2023.

I år kommer vi ha träning på måndagar mellan 18-20, var gärna på plats kl 17:30 för att hinna göra i ordning båten.

Under måndagarna kommer vi att erbjuda:

  • Nybörjar- och fortsättningsgrupp för barn i optimistsegling
  • Ungdoms- och vuxensegling med valfri jolle och mindre kölbåtar. Klubbarnas C-55:or finns till förfogande för de som saknar egen jolle/båt.

Vi anpassar oss efter väder och vindar men har alltid aktivitet i Mälby på de utsatta träningstiderna. Blåser det för mycket eller för lite så stannar vi i land för teori eller träning, ta därför alltid med bra skor och kläder som du kan springa i.

  • Det också finns möjlighet att nyttja C-55:orna till segling under klubbarnas arrangerade onsdagsseglingar.

För er som vill delta i verksamheten har vi fastslagit en träningsavgift på 600 kr för säsongen.

Under säsongen finns det stora möjligheter att hjälpa till med olika saker i Mälby och att därigenom arbeta av ev. arbetsplikt. 

Planering och program för säsongen 2023 finns här.

Ni kan även läsa mer i Facebook-gruppen Jolleseglare Eskilstuna

Anmäl att du vill vara med och segla i Mälby till: ungdom@torshallasegelsallskap.se

Niclas Bjällhage
Ungdomsansvarig TSS
ungdom@torshallasegelsallskap.se
070-580 37 70