Segling

 

Seglingssektionen

Seglingssäsongen 2023

                  

Vi hälsar åter seglare och funktionärer välkomna till årets seglingssäsong. 

 

Onsdagssegling

Förra året provade vi att göra om onsdagsseglingen, varje banben blev kortare, men man seglade fler varv. Det resulterade i att det blev lättare att göra en bana som tog cirka en timme att segla - kort förklarat. Vi har tänkt att fortsätta med det i år. För mer information läs seglingsföreskrifterna, för onsdagsseglingen. Vi kommer i år igen att segla veckorna 21-22-23-24-25     32-33-34-35.

Nytt anmälningssystem

Från och med i år sker anmälan till onsdagsseglingen på facebook, i gruppen ”segling Eskilstuna”. Som rubrik skriver Du anmälan onsdagssegling, datum därefter uppgifter som SRs-tal, båttyp, segelnummer, klubb och namn.

Two Star Sundbyholm 17-18 juni

SSSv och TSS arrangerar återigen regattan tillsammans. I år finns det två klasser att välja mellan crusing och racing, läs mer om tävlingen i vår inbjudan. Den kommer att finnas inom kort på respektive hemsida.

Hennings Minne & Gretas Pokal

Seglas traditionsenligt på midsommardagen. Föreskrifter

Axel Janssons minne och Kräftracet 19 augusti Föreskrifter

Delta i klubbmästerskapen! I år som förra året slår vi ihop mästerskapen till en tävling. Där vi utser en totalvinnare och två klubbmästare. Pris även till bästa kvinnliga rorsman, bäste veteran samt överraskningspriser.

 

 

                   Bli Västra Mälarens bäste kappseglare