Tjejsegling

Välkommen att vara med i vårt nätverk för kvinnor som gillar segling!

Till vårt gäng är både nybörjare och erfarna sjöbusar välkomna, enda kravet är att du ska identifiera dig som kvinna.

På tisdagar träffas vi på Jollebasen Mälby och seglar C55, en liten båt som man kan vara 3-4 personer i. Seglingen startar kl 18.00 men kom gärna redan 17.30 så hjälps vi åt att göra i ordning båtarna. Säsongen 2023 startar 9 maj, men det går bra att hoppa in senare också. Vi har semesteruppehåll vecka 26-31 (preliminärt). Säsongen avslutas 2 oktober då vi tillsammans med ungdomsseglarna vinterfixar båtar, städar i Mälby och fikar. 

Du måste ha egen flytväst med dig, helst en seglarväst utan krage. För enstaka prova på-tillfällen eller om du har glömt att ta med, så finns flytväst att låna.

Långt hår ska sättas upp i tofs eller fläta så att inte håret riskerar att fastna. Klä dig efter väder. Vi är nära vattnet och det kommer att stänka så regnkläder behövs (om det inte är ordentligt varmt). På fötterna kan du ha gummistövlar eller skor som tål att bli blöta, när det är varmt går det bra med sandaler. Det kan vara skönt att ha handskar, annars riskerar du valkar i händerna. Seglarhandskar i neopren är bra när det är kallt, men det fungerar också med ett par enkla diskhandskar över vanliga fingervantar. När det är varmare är 3/4-handskar av samma typ som man har till styrketräning eller cykling utmärkta, det finns att köpa i båtaffärer och sportaffärer.

Omklädningsrum med toalett finns i Mälby. Ta alltid med ett torrt ombyte, om du skulle ramla i vattnet.

Gå med i Facebook-gruppen "tjejseglarna på jollebasen" för löpande information.

Kontakt

Elin Stenman

stenman.elin@gmail.com

070-896 66 95