Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola för vuxna


FULLBOKAT (väntelista finns)

Välkommen till en rolig och intensiv grundkurs i segling. Under Kristi himmelsfärdshelgen 2022 erbjuder vi äntligen seglarskola även för vuxna.

Vi håller till vid Jollebasen Mälby utanför Torshälla/Eskilstuna. Seglingen sker i klubbens C55:or, som är en liten båt med plats för 3-4 seglare. Vi har tre båtar och erbjuder plats för 9 deltagare. Erfarna ledare finns hela tiden med i motorbåtar och har även möjlighet att vara med i segelbåtarna vid behov.

Det här är en grundkurs och du behöver inte ha några förkunskaper. Även du som har seglat litegrann men vill bli mer säker på dina kunskaper är välkommen. Av säkerhetsskäl är det ett krav att du är simkunnig.

Vi seglar 2-3 pass per dag, med paus för mat och toalettbesök på land. Du tar med egen matsäck, packa den så att den går att ta med ut i båtarna. Det kan hända att vi väljer att segla till någon av öarna utanför Mälby.

Tid: 26-28 maj, klockan 9-16
Plats: Jollebasen Mälby, Torshälla
Pris: 2000 kr

I kursavgiften ingår boken Segla kölbåt, som är utmärkt för dig som vill fortsätta att lära dig mer om segling på egen hand efter kursen.

Seglarskoleansvarig är Elin Stenman, som är licensierad av Svenska seglarförbundet och har lång erfarenhet av att utbilda nya seglare.

Under kursen får du lära dig seglingens grunder. Vi kommer att gå igenom:

  • Namn på båtens viktigaste delar
  • Rigga båten för segling
  • De olika seglingssätten: slör/halvvind/läns/kryss
  • Att lägga till vid brygga
  • Sjövettsregler
  • Enkla knopar

Utrustning

Du behöver ha egen flytväst, det ska vara en så kallad seglarväst utan krage. 

Klä dig efter väder och tänk på att vattnet kyler så det är ofta kallare på sjön än på land. Vi är nära vattnet och det kommer att stänka så regnkläder behövs. På fötterna kan du ha gummistövlar eller skor som tål att bli blöta.

Det kan vara skönt att ha handskar, annars riskerar du valkar i händerna. Seglarhandskar i neopren är bra när det är kallt, men det fungerar också med ett par enkla diskhandskar över vanliga fingervantar. När det är varmare är 3/4-handskar av samma typ som man har till styrketräning eller cykling utmärkta, det finns att köpa i båtaffärer och sportaffärer. Långt hår ska sättas upp i tofs eller fläta så att inte håret riskerar att fastna.

Omklädningsrum med toalett finns i Mälby. Ta alltid med ett torrt ombyte, för om du skulle ramla i vattnet.

Anmälan till seglarskola för vuxna

Klicka här för anmälan till seglarskolan

Seglarskolan arrangeras av Torshälla Segelsällskap och Segelsällskapet Svearna.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Ungdomssektionen på This is a mailto link.

Uppdaterad: 27 FEB 2022 17:08 Skribent: Elin Stenman
E-post: Adressen Gömd

 GT-Analys

   Segelservicelogga3

 

Postadress:
Torshälla SS - Segling
Box 82
64422 Torshälla

Kontakt:
Tel: 0730740072
E-post: info@torshallasegels...

Se all info