Hoppa till sidans innehåll

Medlemsmöte

25 SEP 2017 12:33
Sammanfattning av höstmötet
  • Skapad: 25 SEP 2017 12:33

Medlemsmöte 2017-09-21

Kort sammanfattning av medlemsmöte 2017-09-21, knyckt från preliminärt protokoll. Tack Anna

Efter sedvanliga procedurer med mötets öppnande, godkännande av dagordning, val av protokolljusterare och genomgång av föregående protokoll kom vi in på rapporter.

Ungdom

Avslutning i måndags. 15-20 aktiva ungdomar har seglat måndagar och onsdagar. Två seglarskolor/dagläger har hållits i början och slutet av säsongen + Edvardslunds fritids en vecka. Ungdomar har deltagit i C55 juniorcup i Marstrand. Resultat mitt i fältet. Regionskval i optimist ca 70 deltagare. 2 från TSS.

Tjejseglingar. 11 träningar. Onsdag i början senare tisdagar med uppehåll för semester. 10 aktiva i blandade åldrar. Nätverket 40 deltagare. Två teoripass före seglingarna. Liten eskader helgen som gick. Inbjudna till Svenska seglarförbundets seglarträff för att prata om tjejseglingen.

Segling

Onsdagsseglingar nio på schemat, 8 genomförda. Skjuter fram starten lite varje år. 48 startade allt som allt, 6 st. i medel. 12 båtar till start i Hennings minne, Peter Öbrink segrade och Gretas pokal, vinnare Anna Ekström. Kräftracet/klubbmästerskap (första gången på 10 år) 11 startande, Magnus Andersson vann. I Höstkroken i Västerås i början på september var 3 deltagare från TSS. TSS vann pris som bästa klubb. Under sommaren blev Linnea sexa i SM för Mälarbåtar. Anders Kullstam berättar om eskadern till Askholmen, Björkö och Enköping.

Lövskär

Dykare har bytt kätting till en brygga. Ny spis och glassbox finns nu på plats. Elstolpar är beställda till nya bryggan. Kabeldragning under vintern. Förhoppningsvis även nya belysningsstolpar vid stigarna. Ny vattenpump finns i reserv. Höststädning 9-10/9. Inte så väldigt många där men allt hann göras. Kustbevakningen på besök. Stängning 20/10. Vädjar till alla som har jollar vid jolle bryggan att ta bort dem.

Slipen

Ingen rapport. Sammankallande saknas.

Nöje

Arrangerat midsommarfest. Runt 140 gäster. Alla fick inte plats inne. Musikunderhållnings vid midsommarstången av Kjell-Christerz och sen kom Tomten på besök. Barnen fick godis. Kräftskiva med 100 deltagare. Fri bordsplacering under ordnade former. Dans så länge deltagarna orkade.

Nöjeskommittén vill gärna ha fler som är med och ordnar.

Sublift

Bottentvättar har utförts. Flytt av vagnar och båtar till nya uppställningsplatser. Vagnen rundsmord till upptagningen. Två nya förare är under upplärning. Driftstopp vid första upptagning. Returslang fick bytas. Ren diesel köps på Barkmans på dunk. Upptagningen har startat för hösten.

Miljö

Förslag till miljöpolicy.

Anders Kullstam – viktigt att hålla båtarna i skick i stället för att de blir stående. Tveksam till mest miljövänliga – bland annat med tanke på problem med miljödiesel.

Förslag till miljömål.

2018 – förbud mot självpolerande färger. Ett första steg mot giftfria båtbottnar. Förslag finns på att investera i bottentvätt. Mål finns på giftfria bottnar 2021.

Magnus Andersson går igenom priser för renblästring av botten. Samt möjligheter till bidrag. I bästa fall 3000: - per båt

Hasse Wallin – viktigt med professionella blästringfirmor annars risk för skador.

Oskarsson – ska alla båtar blästras? Vill inte betala om det inte blir lagkrav på åtgärder.

Mats – ett sätt att se vilka båtar som behöver ta bort färgen på sina bottnar är att mäta gifthalten.

Göran Svensson – berättar om användning av färgborttagningsmedel. Ove Georgensson har också gjort det och kan berätta mer. Brist på tömningsstationer för båttoaletter påtalades.

Ordförandens sammanfattning. Ta materialet vidare till årsmöte. Beslut Ja

Övriga rapporter, Propositioner och motioner

Inga inkomna

Ekonomi

Kassören presenterar resultat för januari-september. Intäkterna ligger över budget. Utgifterna ligger under budget.

Nya och utträdande medlemmar sedan vårmötet.

Ut 6 st. varav Lars-Åke Thornell avliden, tyst minut hölls till minne av honom, 500: - har satts in till SSRS i Lars-Åkes namn.

24 nya medlemmar har tillkommit sedan vårmötetJ

Meddelanden

SS Aros på besök – 19 båtar till Lövskär med ensamseglare. Använde bastu och grillhus och klubbhus. Sjöscouter och Big fall race var också på besök samma helg.

Ny hjärtstartare köpt till Lövskär. Den gamla dök aldrig upp. Hanna Thim har lämnat valberedningen. Håkan Wallin går in i stället.

Övriga frågor

Vi har fått en brygga. Kommunen skänker 3000 bryggan till TSS och Svearna. Delas i tre delar - en till jollebasen, en till Svearna och en till vågbrytare i sydviken på Lövskär. Kräver varken bygglov eller tillstånd till vattenverksamhet. Kan hämtas i vinter eller till våren.

Behov av hamnvärdar på Lövskär med tanke på att besökarna blir fler och fler. En idé att bygga om juniorstugan så den går att använda till övernattning. Kan kosta 30-50 000:-. Viktigt att stugan ska kunna användas till de funktioner den har i dag också. Mötet tveksamt till behovet av kök. Däremot ny säng som fungerar även för vuxna.

Fast avgift för besökande båtar kontra frivilliga avgifter diskuterades. Fast avgift kan leda till att den klassas som gästhamn vilket resulterar i nya större krav. Ca 5000: - i intäkt hittills i år.

 

Mötets avslutande

Mötets avslutades och därefter fikades det samtidigt som Lennart och Eila Clarstedt gav en reseskildring i bild och ord från Eskilstuna till och i Karibien. Tack Lennart och Eila.

Skribent: Peter Öbrink
Epost: Adressen Gömd

 GT-Analys

 MarinTeknik2

  Segelservicelogga3

 

Postadress:
Torshälla SS - Segling
Box 82
64422 Torshälla

Kontakt:
Tel: 0730740072
E-post: info@torshallasegels...

Se all info