Hoppa till sidans innehåll

Nya dokument och regler

30 OKT 2019 18:17
Nya dokument och regler efter Miljökontorets tillsyn
  • Skapad: 30 OKT 2019 18:17

Den 20 maj hade vi miljötillsyn av Miljökontoret från Eskilstuna kommun. I den rapport som följde av denna tillsyn påtalades ett antal brister vilka TSS fick i uppdrag att åtgärda och beskriva i upprättade dokument senast den 28 oktober. Rapporten har funnits tillgänglig på vår hemsida sedan den 1 juli.

I stort sett berör bristerna hantering av båtar med giftiga bottenfärger. En utfasningsplan, ”Utfasningsplan för biocidfärger på båtbottnar”, har upprättats där tiderna i denna beslutades på Höstmötet den 19 september. Kompletterat med denna utfasningsplan har också upprättats ”Regler och rekommendationer vid sanering av bottenfärg”.  Tidigare dokument ”Miljömål” och ”Miljöregler” har också uppdaterats för att stämma överens med de nya dokumenten samt de krav som ställts från Miljökontoret.

Vid Höstmötet påtalade våra revisorer att för att kunna besluta om dessa dokument måste dessa i god tid beredas samtliga medlemmar för att kunna beslutas. Detta har inte hunnits med inför Höstmötet varvid dokumenten inte är beslutade av föreningsmötet. Dessa kommer att föreläggas årsmötet och därvid beslutas för att vi skall kunna leva upp till de krav som ställs på oss av Miljökontoret. Styrelsen beslutade den 22 oktober att samtliga nyupprättade och reviderade dokument skall gälla interimt fram till årsmötet.

 

Samtliga nya dokument finns nu upplagda under fliken ”Miljöarbete” 

Skribent: Peter Öbrink
E-post: Adressen Gömd

 GT-Analys

 MarinTeknik2

  Segelservicelogga3

 

Postadress:
Torshälla SS - Segling
Box 82
64422 Torshälla

Kontakt:
Tel: 0730740072
E-post: info@torshallasegels...

Se all info